+ Lägg till ett evenemang

Hur man lägger till ett evenemang

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Internationell dansföreställning & klädbyte på Sagateatern i Hedemora

2023-08-05 @ kl 19:00 till kl 20:30

$75

INTERNATIONELL DANSFÖRESTÄLLNING & KLÄDBYTE ​​

​​Till SAGATEATERN i Hedemora kommer Daniella Eriksson, Aya Toraiwa (Japan), Giorgi Koberidze (Georgien), och Erik Eriksson med TA TILL DANS – en föreställning i två akter som återvinner och ger liv till danssteg, musik, minnen och kostym insamlade från ett hundratal människor i Dalarna.

​​KLÄDBYTE

Ta tillvara på chansen att ge nytt liv till gamla kläder!
Ta gärna med 1-3 plagg eller accessoarer till Sagateatern för att ta med dig något annat hem!

FÖRESTÄLLNING

TA TILL DANS
Under skapandet av detta tvådelade verk har artisterna frågat sig vad olika människor i Dalarna föreställer sig när de hör ordet dans. ”Dyker rörelser upp likt dem i bakgrunden på Melodifestivalen, gammeldans, vals, glittriga kostymer, något konstigt, konstnärligt, underhållande eller helt annat?”

Genom annonser på olika köp och sälj sidor samt visiter på secondhand affär och loppis, kom dansarna i kontakt med över 100 människor i Dalarna som låtit dem samla in och återvinna personliga danssteg, rytmer, kostymer, låtar, minnen och känslor till denna föreställning. TA TILL DANS är ett försök att på ett personligt sätt relatera till vad dans är och kan vara idag. Det är en dans med – men inte om – musik, kropp, känslor och allt det människorna vi mött ansett vara viktigt.

Datum: 5 augusti 2023
Kl: 19.00
Speltid: 60 minuter
Plats: Sagateatern, Hedemora

Kvällen avslutas med fika och eftersnack för den som vill hänga kvar och ytterligare insupa denna fantastiska lokal!

 

DANSWORKSHOP

Möt dansaren och koreografen Daniella Eriksson i rörelse. STEGEN bjuder in till GRATIS dansworkshop öppen för vuxna och barn från 12 år. Detta blir en härlig timma av rytmer som får varje kroppsdel att bli mjuk och svettpärlorna i pannan till att glimra.

Ingen tidigare erfarenhet krävs!
Ingen föranmälan!
Medtag vattenflaska och skor.

Datum: 2 augusti 2023
Tid: 19.30-20.30
Plats: Sagateatern, Hedemora

STEGEN

I ett initiativ för att främja nytänkande kring vart och hur internationell danskonst kan delas med en bred publik i hela Dalarna, bjuder föreningen STEGEN under vår och sommar 2023 in dalapubliken till att ta del av samtida danskonst på oväntade spelplatser och i nya format.

Stegen är en ideell förening med sitt säte i Falun som verkar för att sprida högkvalitativ, nationell och internationell danskonst till en bred publik i hela Dalarna. Genom att arrangera föreställningar, föreläsningar, workshops och konstnärsresidens verkar STEGEN för att främja dansen som scenkonst.

Projektet genomförs med stöd av föreningen STEGEN, Region Dalarna, Kulturrådet, Hedemora Kommun och Studiefrämjandet Dalarna.

Mera info: www.stegenstegen.com
Instagram: @stegenstegenstegen