+ Lägg till ett evenemang

Hur man lägger till ett evenemang

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Blues Jam – öppen scen

2023-04-01 @ kl 14:00 till kl 18:00

Hedemora Blues Jam 12 år – Öppen blues scen – Konsert – Fri entré kl 14.00 – 18.00

Husbandet ”Anna & Löfman, Lingman och Lindell” från Stockholm öppnar jammet kl 14.00 och hälsar sedan dig som vill spela lite blues välkommen. Allt du behöver ta med är ditt instrument och kabel, trumstockar och din röst. Spelar du keyboard tar du med den, trummor och full backline finns.

Ingen föranmälan – säg till när du kommer.

Fredrik & Puritanerna – flanellskjortor, svett och tårar

Fredrik Karlsson är ursprungligen från den pittoreska arbetarstaden Norrköping, samma kvarter som det legendariska bandet Eldkvarn. Många sena nätter har han spenderat på det inrökta caféet Broadway där han skrivit sin musik om förbjuden kärlek och sökandet efter de svar vi människor brottas med dagligen. Hans texter och musik motbevisar dem som hävdar att blues på svenska inte går att göra.

Fredrik & Puritanerna har på kort tid etablerat sig som en mycket uppskattad liveakt med stående ovationer från entusiastisk festivalpublik. De har uppmärksammats i såväl radio som i podcasts.

Fredrik Karlsson är gitarrist och låtskrivare i framgångssagan Lisa Lystam Family Band och en av drivkrafterna i branchpodden ”Bluespodden”. Han för det svenska blues arvet vidare från sina inspirationskällor Rolf Wikström och Totta Näslund.

Fredrik Karlsson framför sina låtar om rädslor och psykiskt mående på ett transparant och trollbindande sätt och man kan nog säga att han är unik i sitt sätt att låta känslorna tala. Gitarr och sång jobbar i symbios och det är skitigt, nervkittlande, berörande och energiskt.

Bandet har släppt en EP 2019 och flertalet singlar under 2020 och 2021. Basisten Surjo Benigh och trumslagaren Jonas Backman är en stor del av soundet på såväl plattorna som live.

Detaljer

Datum:
2023-04-01
Tid:
14:00 till kl 18:00

Arrangör

Hedemora Blues Jam

Plats

Restaurang Källarmästaren
Stora Torget 5, 776 30 Hedemora
Hedemora, 77630 Sverige
+ Google Map
Telefon
0702543805
Visa Plats-webbplats